Roman och Retro Foto House är det bästa som finns om man vill shoppa gamla fantastiska ryska objektiv genomgångna, testade, anpassade och med bra priser och snabb service!! retro Photo house är egentligen 5 personer runt i världen, alla lika dedikerade och proffsiga, men Roman är den jag dealar med personligen. RFH är nog mest hans grej anyways.
Så himla glad jag hittade honom!! Har just nu tre objektiv från honom och bestämt mig för åtminstone två till. Sen skulle jag VILJA ha hur många som helst:))

Just nu:
Helios 44-2 58mm f/2:
Bästa/roligaste objektiv jag ägt nånsin!! (Räknar med typ alla Nikons fancy digitala!!) Den är bra för (nästan) allt. Finfin för porträtt och natur, har fantastisk flare (som GÅR att kontrollera!Käften!) och såklart den utomordentligt uttjatade bokeh´n. Många verkar tro att det är den enda anledningen att skaffa Heliosen. Idioter. Liiiite svårhanterlig först men när man väl kommer på trixen så är den helt underbar!! Och skarp!! Stora vyer vet jag inte…har inte ägnat mig åt den biten så mycket än och hittills är det nja resultat. Ska ge det lite mera tid nån dag.
Mitt ex kom med Nikonfattning & infinityfix.

JUPITER-9 85mm f2 1961 red ‘Pi’ (π) (Kiev)
Fantastistk vacker för det första (silver aluminium). Superkvalite för det andra. Mest lämpad för porträtt & dylikt (85mm) men har kört den ute till skogs och dyl och det blir himla fina bilder med najs färger och skärpa.
Har inte slitit på den lika mycket som på Heliosen, men den är nog inte heller nån typisk allround objektiv.

Industar 50-2 50mm F3.5
Den som jag hittills haft störst problem med att dels få några som helst bra bilder som jag är nöjd med, och hitta användningsområdet för just den. Har en egensinnig men superbra gammal Nikon 50/1,4 AF och är nöjd med den. Nu har jag tagit ut det lilla ufot (3 cm lång, vikt 75 g) och envist kört den några vändor ute och ÄNTLIGEN börjar jag förstå mig på den. Vilka settings funkar bäst och så. Den är förjävla fin!! Nu får jag bilderna jag vill ha och den slår nog Nikonen på det jag gjort hittills.
Det Nikonen har är oslagbar & snygg depth in field (1,4 mot 3,5. Säger sig självt)

Facebook
YouTube
Ebay